تصفیه آب عبارت است از حذف آلایندهها از آب تصفیه نشده، جهت تولید آب قابل شرب، تا بهاندازه کافی برای حساسترین کاربردهای موردنظر، خالص و مناسب شود. این کاربردها معمولاً برای مصرف انسان میباشد.
مراحل تصفیه ی
آب
برای تصفیه ی آب ابتدا بر روی رودها یا دریاچه ها سد می بندند. آب درپشت سد جمع می شود و چون آب
دارای انرژی است پس از باز کردن دریچه های سد آب با فشار خارج می گردد. این آب
وارد آبگیر هایی می گردد که ابتدای آن را توری هایی قرارداده اند. آشغال ها وزباله
های آب پشت این توری ها جمع می شود. پس از آن آب به تصفیه خانه هدایت می شود
ومراحل زیر انجام می گردد :
1- ته نشین کردن مواد زاید:
مواد شیمیایی مثل« سولفات آلومنیوم یا کلرید آهن» به آب اضافه می گردد. این مواد
ذرات زاید را به هم می چسباند وته نشین می کند .
2- گذراندن آب از صافی: دراین
مرحله آب از لایه های ماسه ی ریز ودرشت عبور داده می شود تا گل ولای آن گرفته شود
وآب زلال تر شود
.
3-گندزدایی: با اضافه کردن« کلر» به آب مواد بیماری
زاومیکروب های آب از بین می رود. در بعضی موارد که آب دارای بو ومزه ی نا مطبوع
هست هوا یا اکسیژن را از داخل آب عبور می دهند .
بعضی از آب ها موادمعدنی واملاح زیادی دارد که هر چه قدر این مواد بیشتر باشد می گویند سختی آب بیشتر است. برای کم کردن سختی آب با افزودن « آهک» یا گذراندن از میان «کربن فعال» آن را قابل استفاده می کنند.
در بعضی از
تصفیه خانه ها برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها به آب ماده ای به نام «فلوئور»
اضافه می کنند
.
این آب تصفیه
شده از طریق پمپاژ (از مناطق پایین به مناطق بالا) یا از طریق ثقلی (از مناطق بالا
به مناطق پایین) وارد شبکه ی لوله کشی شهری می شود وبه خانه ها می رسد.
آشنایی با حوضچه های آب در تصفیه خانه
جداسازی برگ و گل و لای از آب ورودی از سد
اضافه کردن کلر و آهک به آب
امیدواریم دانش آموزان ضمن مشاهده ی عینی مراحل تصفیه آب و آشنایی با زحمات فراوان و صرف هزینه های گزاف مراحل آن، در مصرف آب صرفه جویی کرده و مانع هدر رفتن این نعمت بزرگ الهی شوند